Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pulpety

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
śmietana 18 proc 3/4 szklanki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
posiekane listki tymianku
parmezan starty 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
szynka wieprzowa 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pulpety

Kroki postępowania

1
Mięso skręcić przez maszynkę, na małym sicie.
Krok 1 - Zapiekane pulpety  foto
2
Dodać do mięsa, starty na tarce czosnek, cebulę, jajko, sól, pół łyżeczki papryki, mąkę i musztardę, wymieszać.
Krok 2 - Zapiekane pulpety  foto
3
Mokrymi rękoma formować małe pulpety. W garnku zagotować wodę z dodatkiem . Wrzucać po jednym pulpecie.
Gotować 15 minut.
Krok 3 - Zapiekane pulpety  foto
4

Śmietanę wymieszać z jajkami, tymiankiem, papryką, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Zapiekane pulpety  foto
5
Wyjąć łyżką cedzakową. Ułożyć w wysmarowanym, naczyniu do zapiekania.
Pulpety zalać, mieszanką . Posypać serem z tarta bułką, na wierzchu ułożyć wiórki masła. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. SMACZNEGO!!!!!
Krok 5 - Zapiekane pulpety  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.06.2016 18:07
Taki obiadek chętnie bym zjadla
KORAL 09.06.2016 12:04
Ciekawy przepis :))
pestka 09.06.2016 09:06
smaczny obiad
Urszula Świeca 08.06.2016 23:27
Pyszne danie.))
Justyna Jussstiii 08.06.2016 23:02
super wygląda:)
halina17 08.06.2016 22:43
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak