ZAPIEKANE PSTRĄGI NA PORACH

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    2 szt
  • por (biała część)

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • cytryny

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi sprawić,umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.Cytrynę sparzyć odciąć dwa plastry ze skórką.Pstrągi skropić sokiem z pozostałej cytryny i doprawić solą i pieprzem,odstawić na około 30 minut.Pory pokroić na plasterki i poddusić na maśle przez 5 minut,doprawiając solą i pieprzem należy zrobić to na takiej patelni lub w takim naczyniu które będziemy mogli potem wstawić do piekarnika.Pstrągi obtoczyć w mące,strzepnąć jej nadmiar i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.Podsmażone pstrągi ułożyć na porach każdemu do brzuszka włożyć plasterek cytryny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,zapiekać przez 15-20 minut.SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 18.06.2013 07:01
podoba mi się ten sposób przygotowania, muszę wypróbować
barbara11561 16.06.2013 07:14
świetna rybka
Papryczka 02.04.2013 21:56
świetna rybka
mela25 27.01.2013 14:25
Super rybki
Krystyna32 12.12.2012 07:46
pycha
Łukasz15 21.08.2012 11:35
Pyszna ryba
asia1985 20.07.2012 19:25
Muszę jutro wypróbować :)
anemon 08.07.2012 19:33
Wspaniale się prezentuje.
Rybciia 29.06.2012 14:24
super!!!
eli82 28.05.2012 19:11
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat