zapiekane portobello z orzechową nutą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

grzyby

  • pieczarki brązowe

    4 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • ser żółty

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • pieprz

sałatka

  • kapusta pekińska

    4 liście
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • pomidor

    1 duży
  • majonez

    1 łyżka
  • przyprawa Tzatzik Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z grzybów wykrój nóżki, posiekaj je. Wymieszaj ze startym serem, bułką tartą, posiekanymi orzechami i jajkiem. Posól i popieprz.

Kapelusze skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Farsz rozłóż równomiernie w kapeluszach. Zawiń w folię aluminiową.

Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Sałatka

Kapustę pekińską posiekaj, paprykę i pomidora pokrój w kostkę. Majonez wymieszaj z przyprawą tzatziki. Wymieszaj z warzywami.

Na talerzu ułóż grzyby i surówkę.
lee-aa
Grzyby portobello - to inaczej duże dojrzałe pieczarki brązowe. Wybieraj duże sztuki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 28.10.2014 09:05
Ciekawa kolacyjka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat