Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
grzyby
-
pieczarki brązowe
4 sztuki -
jajko
1 sztuka -
ser żółty
4 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki -
orzechy włoskie
2 łyżki -
oliwa
1 łyżka -
sok z cytryny
-
pieprz
sałatka
-
kapusta pekińska
4 liście -
papryka zielona
1 sztuka -
pomidor
1 duży -
majonez
1 łyżka -
przyprawa Tzatzik Prymat
Sposób przygotowania
Kapelusze skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Farsz rozłóż równomiernie w kapeluszach. Zawiń w folię aluminiową.
Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Sałatka
Kapustę pekińską posiekaj, paprykę i pomidora pokrój w kostkę. Majonez wymieszaj z przyprawą tzatziki. Wymieszaj z warzywami.
Na talerzu ułóż grzyby i surówkę.
Grzyby portobello - to inaczej duże dojrzałe pieczarki brązowe. Wybieraj duże sztuki.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się