Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
płatki owsiane
250 g -
mleko
250 ml -
masło
3 łyżki -
miód płynny
3 łyżki -
cukier brązowy
2 łyżki -
jajko
1 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
czekolada gorzka
50 g -
orzechy włoskie
40 g -
truskawki
100 g -
banan
1 szt
Przepis i sposób przygotowania ZAPIEKANE PŁATKI OWSIANE Z OWOCAMI I CZEKOLADĄ
W jednej misce mieszamy składniki suche (płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia, połowę truskawek i bananów pokrojonych w plasterki oraz połowę czekolady i orzechów).
W drugiej misce mieszamy składniki mokre (jajko, miód, masło).
Naczynie do zapiekania natłuszczamy i na spód wsypujemy suche składniki. Na nie dodajemy pozostałe owoce, orzechy i czekoladę. Na górę wlewamy składniki mokre.
Zapiekamy ok. 30-40 minut aż ciasto owsiane na wierzchu nabierze złotego koloru.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)