Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki z nadzieniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe 10 sztuka
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia 5 łyżka
sól 1 szczypta
ser gouda 15 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki z nadzieniem

Pieczarki umyć i osuszyć, wyciąć trzonki, wydrążyć łyżeczką środki, aby nie uszkodzić kapeluszy, pokroić trzonki i resztę wydrążonych pieczarek, przełożyć na patelnię i podsmażyć wraz z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz do pieczarek, wierzch posypać startym żółtym serem typu gouda i zapiekać w gorącym piekarniku w temperaturze 170- 180 stopni C przez około 20 minut,można polać sosem np. czosnkowym i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.07.2013 08:54
rewelacyjne są!
Wiesława1 07.02.2013 16:18
fajne
Adrian3 07.02.2013 15:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak