Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z pieczarkami ,serem i boczkiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto nalesnikowe

mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
jaja 2 szt
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
olej 2 łyżki

Farsz ;

usmażone pieczarki 300 g
ser żółty 300 g/długodojrzewający
boczek wędzony 200 g
rzodkiewka 5 szt
natka pietruszki 6 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z pieczarkami ,serem i boczkiem

Ciasto ;
Do miski miksera wrzucamy podane składniki i wszystko miksujemy ,konsystencja nie za gęsta ,bo wyjdą twarde i grube naleśniki ,a mają być cieniutkie .Pieczemy na suchej patelnie do zrumienienia z obu stron .
Farsz;
Pieczarki usmażone studzimy ,powinny być dobrze doprawione i z cebulką .
Ser ścieramy na grubych oczkach .
Boczek kroimy w plastry lub słupki .
Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki .
Natkę szatkujemy .

Na każdy naleśnik kładziemy 2 łyżki pieczarek rozsmarowywujemy je na środku ,na to układamy boczek ,rzodkiewkę i posypujemy natką ,na koniec dajemy ser i zwijamy jak krokiety .
Tak przygotowane układamy w naczyniu do zapiekania i wkładamy do piekarnika do 120st na 15 min ,mają się tylko podgrzać ,tak by ser się rozpuścił
Podaję z barszczem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 05.05.2014 09:57
na pewno pyszne;)
V_kuchareczka 05.05.2014 09:48
przepyszne naleśniki
w mojej kuchni 05.05.2014 09:42
apetyczne jedzonko podano..
Anna133 05.05.2014 07:52
idealna przekąska na ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak