ZAPIEKANE NALEŚNIKI CURRY Z KURCZAKIEM I POMIDORAMI

ZAPIEKANE NALEŚNIKI CURRY Z KURCZAKIEM I POMIDORAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

NALEŚNIKI CURRY

  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • mleko 3,2%

    2,5 szkl
  • jajko

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 lyżeczka

FARSZ

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • ser żółty starty

    150 g
  • cebula biała

    1 szt
  • sól do smaku

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

NALEŚNIKI:
Mąkę, jajka, mleko i przyprawy dokładnie mieszamy, odstawiamy na 5 minut a następnie smażymy na odrobinie oleju 4 duże naleśniki.
Odstawiamy w ciepłe miejsce.
FARSZ:
Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy posiekaną drobno cebulę, przesmażamy, wrzucamy pokrojone mięso.
Doprawiamy smaku solą i pieprzem, smażymy do miękkości
CAŁOŚĆ:
Na naleśniki układamy po porcji mięsa, dodajemy po odrobinie żółtego sera, zawijamy w roladki, układamy w lekko natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
Na wierzch układamy pokrojone w plastry pomidory, posypujemy obficie resztą sera.
Zapiekamy ok. 10 minut / 180C.
Podajemy gorące!
Smacznego!
Ostra Na Słodko
1. Uważajmy, by nie przesmażyć mięsa, bo będzie suche! 2. Do farszu możemy dodać przesmażone z cebulką grzyby. 3. Zamiast żółtego sera możemy użyć mozzarelli - będzie bardziej ciągnąca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.09.2016 11:13
prezentuję się pysznie
Wiktoria29 29.09.2016 13:17
łał ale one apetycznie wyglądają
Pobitegarybarbary 29.09.2016 11:06
Przepis bardzo ciekawy. Lubię bardzo naleśniki, szczególnie te na wytrawnie. Jeśli chodzi o zbyt dużą suchość mięsa to zawsze podlewam bulionem. Przyjmuje wodę i nie jest takie twarde:)
dodi 29.09.2016 09:19
ale apetyczne
Stenka 28.09.2016 23:45
smaczne danie
Iwusia 28.09.2016 22:51
lubię takie dania :)
Konczi 28.09.2016 16:31
uwielbiam takie dania
ania2610 28.09.2016 16:04
pyszne danie :)
sezamek 28.09.2016 15:52
Świetne, zabieram sobie :)
Motorek 28.09.2016 15:38
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat