zapiekane mielone

zapiekane mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    2 szt
  • przyprawa do mielonego

    1 opakowanie
  • jajko

    1 szt
  • kasza manna

    2 łyżki
  • indyk

    1/2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zapiekane mielone

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, jeżeli masa będzie za rzadka dodać jeszcze odrobiną kaszy manny. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i układać na niej uformowane z mięsa pałeczki. Piec w temp. 180 stopni około 30 minut, sprawdzać aby się nie przypaliły, jeżeli zaczną ciemnieć zmniejszyć temperaturę (wszystko zależy od piekarnika). podawać do obiadu, bądź jako samodzielne danie z dodatkiem sosu (na imprezę).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat