Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane łódeczki ziemniaczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemiaki 6 sztuk
kiełbasa 250 gram
papryka czerwona
cebula czerwona
cebula
ząbki czosnku 2
oregano
pieprz
sól
ser gouda 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane łódeczki ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki dokładnie wyszorować i umyć, ugotować prawie do miękkości w osolonej wodzie. Paprykę, czosnek, cebulę, kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, gdy zmiękną podlać odrobiną wody. Odparować większości doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Zapiekane łódeczki ziemniaczane foto
2
Ziemniaki przekroić na pół ostrym nożem i wydrążyć miąższ łyżeczka zostawiając ok. 5mm warstwy. Ok. 3/4 wydrążonego miąższu pokroić i dodać do podsmażonych warzyw z kiełbasą.
Krok 2 - Zapiekane łódeczki ziemniaczane foto
3
Całość wymieszać i ewentualnie doprawić. Połówki ziemniaków napełnić farszem, posypać tartym serem i posypać oregano.
Krok 3 - Zapiekane łódeczki ziemniaczane foto
4
Zapiekać w 180st. C aż ser się rozpuści.
Krok 4 - Zapiekane łódeczki ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 28.02.2014 19:58
apetyczne ziemniaczki
Iwa27 27.02.2014 20:56
bardzo apetyczne
Aleksandra/Olcia 27.02.2014 19:00
super przepis
gibli 27.02.2014 18:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak