Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kotleciki indycze

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pieczarki 50 dkg
oliwa 2 łyżki
olej do smażenia
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ser żółty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kotleciki indycze

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Rozbić na kotlety. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone ułożyć jeden obok drugiego na blaszce do pieczenia.
Krok 1 - Zapiekane kotleciki indycze foto
2
Pieczarki pokroić, udusić na oliwie. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ułożyć na kotlecikach.
Krok 2 - Zapiekane kotleciki indycze foto
3
Każdy przykryć plastrem sera.
Krok 3 - Zapiekane kotleciki indycze foto
4
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na gorąco.
Krok 4 - Zapiekane kotleciki indycze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 29.10.2013 12:10
super danie
IlonaAlbertos 27.10.2013 19:59
Robię podobne. Bardzo smakują.
Alex_M 20.10.2013 17:35
pyszne kotleciki!
romanrafal
romanrafal 19.10.2013 17:57
pyszne kotleciki
Barbara777 09.10.2013 14:28
super pomysł
mirosława4 02.09.2013 10:25
poproszę jeden :)
caralajna 02.09.2013 07:33
smaczny pomysł
Krystyna32 28.08.2013 21:44
apetyczne !
Aleksandra/Olcia 28.08.2013 21:40
uwielbiam takie kotlety
Cranberry 28.08.2013 20:42
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak