Zapiekane klopsiki z wątróbki.

Zapiekane klopsiki z wątróbki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

  • cebula

  • czosnek

  • smalec

  • natka pietruszki

  • wątróbka wieprzowa

  • jajka

  • majeranek

  • sól

  • bułka tarta

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki rozgnieść dokładnie widelcem. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i poddusić w 2 łyżkach smalcu. Przygotowane składniki wymieszać ze zmieloną wątróbką , dodać jajka i majeranek. Posolić, dodać pieprz i wymieszać. Uformowane klopsiki obtoczyć w tartej bułce. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem , ułożyć w niej klopsiki i piec około 40 minutw piekarniku w temperaturze 180 stopni. Kiszoną kapustę poddusić na smalcu , dodać bulion i dusić około 20 minut. Doprawić do smaku. Klopsiki ułożyć na kapuście.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piotereq

25.10.2011 12:10
fajne

Niunia

22.09.2011 10:53
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat