Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kajzerki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 6 szt
mięso mielone 250 g
czosnek 4 ząbki
pieczarki 250 g
cebula 2 szt
mozzarella 1 kulka
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kajzerki

Mięso wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Cebulę zeszklić, dodać mięso, smażyć około 10 minut, często mieszając. Wymieszać z usmażonymi osobno pieczarkami.
Z kajzerek odciąć wierzch i wydrążyć. Do środka nałożyć farsz.
Każdą bułkę przykryć plastrem mozzarelli, posypać słodką papryką i ziołami i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać np z ketchupem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.09.2015 22:31
świetne bułeczki
Iwusia 12.09.2015 19:30
dobre bułeczki
Hanna5 12.09.2015 13:21
Wyglądają smakowicie.
Justi2401 12.09.2015 12:21
Super na kolację, nigdy nie robiłam z mięskiem, zawsze z szynką :) Muszę spróbować :)
Damiano
Damiano 12.09.2015 09:09
smaczne bułeczki
Madzai 12.09.2015 07:27
Pyszne na śniadanie :)
Habibi 12.09.2015 06:35
Dawno nie robiłam takich bułeczek, ale jesienią i zimą do nich wrócę :)
Skotka 11.09.2015 22:27
Super śniadanie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak