Zapiekane jajko z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 sztuka
  • jajko

    3 sztuki
  • oliwki zielone Smak

    9 sztuk
  • bazylia świeża

    3 liście
  • tymianek

    3 szczypty
  • ser żółty

    3 łyżki
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidora sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki.
Pokroić pomidor w kostkę, odsączyć na sicie z nadmiaru wody.
W trzech małych naczyniach do zapiekania, ułożyć pokrojone pomidory, posypać pokrojoną bazylią, szczyptą oregano i
oprószyć solą.
Na pomidora wbić jajko, posypać starym serem.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni, jajka powinny się dobrze ściąć.
SMACZNEGO!!!!
adelajda
Użyłam ser cheddar .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 03.06.2014 14:49
ciekawe danie
Pietruszka 02.06.2014 22:18
ciekawie wygląda
Kejti 02.06.2014 21:28
Super kolacyjka jak dla mnie :-)
Adamorek 02.06.2014 20:19
fajne śniadanko
kasienka23 02.06.2014 20:03
uwielbiam te jajeczka!
Konczi 02.06.2014 20:03
pyszne :)) zjadłabym :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat