Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat

Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • borowik

    100 g
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    - -
  • sól

    1 szczypta
  • masło

    50 g
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • winiak

    50 (klubowy)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • bułka tarta czosnkowa

    1/2 szklanki
  • tymianek

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, wystudzić. Nie obierać! Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmażyć grzyby i cebulę. Całość doprawić świeżym tymiankiem, winiakiem, solą i pieprzem.

Jajka delikatnie rozciąć wzdłuż na pół, żółtka i białka wyjąć i pokroić w drobną kostkę, po czym wymieszać na jednolitą masę z grzybami i cebulą. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki, całość pokryć masłem wymieszanym z czosnkową bułką tartą Prymat i posiekaną natką pietruszki. Zapiekać ok. 5-10 minut w temperaturze 150ºC. Jajka faszerowane dobrze komponują się z sałatką ze świeżych kiełków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

gottrina 12.01.2011 17:05
smaczne
Barbara55 06.11.2010 16:02
ale jaja!
rakow2
rakow2 01.11.2010 13:16
bardzo smakowite
marta639 17.09.2010 15:20
Wygląda fantastycznie.
halina17 03.06.2010 16:24
Bardzo smaczne , lubię jajka pod każdą postacią.
MAŁGORZATA108 01.06.2010 08:54
Natki nie mam, ale jajecznica ns śniadonie,bardzo wskazana.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat