Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 sztuki -
borowik
100 g -
cebula
1 sztuka -
oliwa
- - -
sól
1 szczypta -
masło
50 g -
natka pietruszki
kilka gałązek -
winiak
50 (klubowy) -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
bułka tarta czosnkowa
1/2 szklanki -
tymianek
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat
Jajka delikatnie rozciąć wzdłuż na pół, żółtka i białka wyjąć i pokroić w drobną kostkę, po czym wymieszać na jednolitą masę z grzybami i cebulą. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki, całość pokryć masłem wymieszanym z czosnkową bułką tartą Prymat i posiekaną natką pietruszki. Zapiekać ok. 5-10 minut w temperaturze 150ºC. Jajka faszerowane dobrze komponują się z sałatką ze świeżych kiełków.
Komentarze (6)