Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane jaja

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
ser żółty 50 g
pieprz
sól
cebule 2
masło 4 łyżki
śmietana 12-procentowa 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
natka pietruszki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane jaja

Jaja gotuję na twardo i obieram ze skorupek. Przekroić wzdłuż i wyjmijemy żółtka. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Żółtka ucieramy z dwoma łyżkami masła, śmietaną i musztardą, dodajemy starty żółty ser, tartą bułkę, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek oraz podsmażoną cebulę – całość mieszamy.
Napełniamy farszem połówki jaj i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180˚C i zapiekamy aż się zarumienią. Jaja podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 23.02.2013 17:11
mniam mniam
Boska_Agatka 23.02.2013 17:01
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak