Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jabłka z nadzieniem ryżowo – żurawinowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 10
ryż woreczek
żurawina 100 g
cukier 1 łyżka
rodzynki 1/2 szklanki
cynamon
czekolada 1 kostka
serek homogenizowany 170 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jabłka z nadzieniem ryżowo – żurawinowym

Jabłka myjemy, osuszamy, wydrążamy pestki i środek jabłka na farsz. Wydrążone kawałki jabłka rozdrabniamy blenderem. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy. Przestudzony łączymy z cukrem, serkiem, masą jabłeczną, żurawiną i rodzynkami. Jabłka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Oprószamy delikatnie cynamonem, nadziewamy farszem i dekorujemy żurawiną i cynamonem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 25 minut. Upieczone posypujemy startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anusq18
anusq18 12.01.2014 11:32
pysznie wygląda
Rysia 07.11.2013 21:27
Fajna odmiana pieczonych jabłek.
caralajna 02.08.2012 20:08
pyszny deser, przymierzam się do pieczenia jabłek od jakiegoś czasu :)
reniatka 23.05.2012 17:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak