Zapiekane jabłka z kaszanką

Zapiekane jabłka z kaszanką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    8 dużych
  • cebula biała

    1 duża
  • cebula czerwona

    1 średnia
  • Kaszanka Madej Wróbel

    45 dag
  • oliwa

  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Tymianek suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • ząbek czosnku

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane jabłka z kaszanką  foto
Jabłka opłukać pod bieżącą wodą . Wierzch jabłek odcinamy. Następnie wydrążamy środki z każdego jabłka. Jabłka w środku obsypać delikatnie słodką papryką.
Krok 2 - Zapiekane jabłka z kaszanką  foto
Cebulę czerwoną oraz białą obieramy. Następnie drobno kroimy. Tak samo robimy z ząbkami czosnku. Wszystkie pokrojone składniki dajemy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy. Na patelnię dajemy również kaszankę i smaży całość kilka minut . Na konie doprawiamy przyprawami.
Krok 3 - Zapiekane jabłka z kaszanką  foto
Całość dobrze wymieszać. Do wydrążonych jabłek dajemy z patelni po 3-4 łyżki farszu. Za faszerowane jabłka dajemy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 04.11.2016 15:06
Zapiekane jabłka jadłam z dżemem, miodem, ale nie wpadłabym na kaszankę. Super pomysł.
Margo1 22.10.2016 09:36
Woow,ale połączenie ...Nie wiem czy bym zjadła
jagoda5913 14.10.2016 14:24
ciekawy pomysł
AZgotuj 14.10.2016 13:32
bardzo smaczne połączenie :)
Czyki 14.10.2016 12:45
Bardzo mnie zachęciłaś:) super danie
magdow 14.10.2016 12:39
fajny przepis ;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat