Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 5 dkg
miód 2 łyż
masło 1 łyż
orzechy włoskie 4 posiekane
wino wytrawne 1 kieliszek
jabłka 4 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane jabłka

jabłak umyc wydrązyc gniazda. Rodzynki namoczyc w ciepłej wodzie. bakalie wymiszać z miodem i napełnic jabłka. Zaroodporne naczynie natłuścić masłem i ułożyc w nim jabłak polać winem. Piec 30 min w tem 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.12.2010 19:36
fajny pomysł
Cbeti 02.12.2010 11:30
smacznie
wisznu 14.11.2010 15:42
Rzec by się chciało miodzio :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak