Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane gołąbki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
szczypiorek 1/2 pęczka
ryż 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 30% 200 ml
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane gołąbki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę parzymy we wrzątku. Ryż gotujemy na miękko. Mięso mielone łączymy z ryżem, pokrojonym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na ok pół godziny.
Krok 1 - Zapiekane gołąbki z pieczarkami foto
2
Na sparzone liście dajemy łyżkę masy mięsnej i zawijamy.
Krok 2 - Zapiekane gołąbki z pieczarkami foto
3
Pieczarki podsmażamy z cebulką, doprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę łączymy z wodą i mąką i dodajemy do pieczarek.
Krok 3 - Zapiekane gołąbki z pieczarkami foto
4
Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem, przykrywamy i zapiekamy w piekarniku ok 1 godziny.
Krok 4 - Zapiekane gołąbki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.07.2014 19:59
dla mojej rodzinki
Seba 09.07.2014 16:29
To coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak