Zapiekane filety drobiowe pod kołderką pieczarek, pora i sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 kg
  • pieczarki

    100-150 gram
  • por (biała część)

    2 szt
  • natka kolendry

  • sól i pieprz

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • majonez

    4-6 łyżek
  • tymianek

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane filety drobiowe pod kołderką pieczarek, pora i sera foto
Filety umyć, oczyścić z kostek i osuszyć. Każdy przeciąć na pół. Każdy kawałek lekko roztłuc i oprószyć przyprawą do kurczaka, pieprzem. Pieczarki i pory oczyścić, opłukać i pokroić w plastry. Na odrobinie oleju podsmażyć pieczarki z porem oraz przyprawami aż do odparowania wody.
Krok 2 - Zapiekane filety drobiowe pod kołderką pieczarek, pora i sera foto
Blachę do pieczenia nasmarować olejem i ułożyć mięso jedno obok drugiego. Każdy kawałek posmarować majonezem i posypać suszoną kolendrą.
Krok 3 - Zapiekane filety drobiowe pod kołderką pieczarek, pora i sera foto
Następnie ułożyć podsmażone pieczarki z porem. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Zapiekane filety drobiowe pod kołderką pieczarek, pora i sera foto
Wierzch posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni i piec ok 30-40 min, aż ser się zarumieni. Czas pieczenia zależy od piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
2milutka 31.03.2015 19:54
Jakie apetyczne danie!
Marta Ryżek-Kalkowska 31.03.2015 19:45
smakowicie wygląda. Pysznie podane.
Michał2 31.03.2015 18:58
pyszności mniam
Jadwiga/Jaga85 31.03.2015 18:22
Przepis, podanie, zdjęcie SUPER!
IKrakowianka 31.03.2015 18:22
bardzo fajne :)
katerinaJ 31.03.2015 17:54
Dziękuję :)
cooked 31.03.2015 17:33
przepięknie podane ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat