Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane figi z serem i szynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi 5 duże szt
serek camembert 50 g
szynka hiszpańska 5 plastrów

Porada

Można uzyc dowolnego ulubionego sera-camembert,kozi lub z pleśnią.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane figi z serem i szynką

Figi naciąć na krzyż ale nie nacinać do końca. Do środka każdej figi włożyć kawałeczki sera. Następnie każdą figę owinąć plastrem szynki. Ja miałam duże figi więc aby szynka lepiej się trzymała spiełam jeszcze małymi wykałaczkami. Figi wstawić do piekarnika i zapiekać ok 15 minut aż ser się rozpuści. Podawać od razu na ciepło ale na zimno też są dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.12.2014 08:35
z chęcią bym popróbowała
Ada-Gaba 11.12.2014 07:35
smaczna przystawka, świetny efekt
caralajna 10.12.2014 13:06
bardzo fajna przekąska
Joannasz3190 10.12.2014 11:56
Pyszności :)
mirosława4 10.12.2014 11:29
brzmi smacznie
adelajda 10.12.2014 11:21
Bardzo lubię tak przygotowane figi
Mniam 10.12.2014 11:18
Szkoda, że sezon na świeże figi jest bardzo krótki. Takie pyszności można z nich przygotować.
IZABELA29 10.12.2014 10:55
takich nie robiłam
mysza75 10.12.2014 10:19
jakie dobre i fajnie podane
Wiesława1 10.12.2014 09:44
wyglądają pysznie
Renataj 10.12.2014 09:08
Ciekawy pomysł.
erym 10.12.2014 09:08
jestem ciekawa smaku, bardzo ciekawa!
Bernadeta1 09.12.2014 22:58
Ale pyszności na talerzu !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak