Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ćwiartki kurczaka z rosołu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Często spotyka się osoby, które nie lubią gotowanego mięsa. Jak je zagospodarować? Opcji jest kilka. Między innymi potrawka z kurczaka. Jednak szybszym i mega chrupiącym pomysłem, okaże się aromatyczne, zapiekane mięso.

Składniki:

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 sztuki
przyprawa gyros 2 łyżki
śmietana 18% 1 łyżka
olej słonecznikowy 3 łyżki
oliwa 3 łyżki

Porada

Użyliśmy mięsa z rosołu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ćwiartki kurczaka z rosołu

Ćwiartki mięsa studzimy. Oprószamy przyprawą gyros. Dodajemy łyżkę śmietany, olej słonecznikowy i oliwę z oliwek. Całość dokładnie łączymy. Całość zapiekamy w 200°C (termoobieg) przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak