Zapiekane bułki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    2 duże
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    2 szt
  • ser gouda

    20 dkg
  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane bułki foto
Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy przygotowane grzyby i cebulę. Co jakiś czas mieszając, dusimy aż woda całkowicie odparuje, doprawiamy.
Krok 2 - Zapiekane bułki foto
Bułki przecinamy na pół. Ser Gouda ścieramy na tarce o dużych otworach. Na każdą połowę bułki nakładamy porcję farszu pieczarkowego. Posypujemy startym serem.
Krok 3 - Zapiekane bułki foto
Zapiekamy około 15 minut, aż ser się stopi i lekko zarumieni. Podajemy z keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 09.02.2014 12:43
lubię takie
Dorota59 02.06.2013 10:09
smaczniutkie
olkaaa 12.10.2012 14:50
bardzo fajne
kate.500 11.10.2012 20:09
pyszny pomysl
caralajna 05.10.2012 11:02
mniam
Poison1988 05.10.2012 10:24
Pychotka i do tego z pieczarkami... palce lizać :)
Goya 04.10.2012 20:22
super
gosia1988 04.10.2012 20:16
fajne
Andysz 04.10.2012 20:16
ciekawe ;)
Betka 04.10.2012 20:05
pyszne są;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat