Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bułki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 duże
pieczarki 30 dkg
cebula 2 szt
ser gouda 20 dkg
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bułki

Kroki postępowania

1
Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy przygotowane grzyby i cebulę. Co jakiś czas mieszając, dusimy aż woda całkowicie odparuje, doprawiamy.
Krok 1 - Zapiekane bułki foto
2
Bułki przecinamy na pół. Ser Gouda ścieramy na tarce o dużych otworach. Na każdą połowę bułki nakładamy porcję farszu pieczarkowego. Posypujemy startym serem.
Krok 2 - Zapiekane bułki foto
3
Zapiekamy około 15 minut, aż ser się stopi i lekko zarumieni. Podajemy z keczupem.
Krok 3 - Zapiekane bułki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 09.02.2014 12:43
lubię takie
Dorota59 02.06.2013 10:09
smaczniutkie
olkaaa 12.10.2012 14:50
bardzo fajne
kate.500 11.10.2012 20:09
pyszny pomysl
caralajna 05.10.2012 11:02
mniam
Poison1988 05.10.2012 10:24
Pychotka i do tego z pieczarkami... palce lizać :)
Goya 04.10.2012 20:22
super
gosia1988 04.10.2012 20:16
fajne
Andysz 04.10.2012 20:16
ciekawe ;)
Betka 04.10.2012 20:05
pyszne są;)
RenataZ-et 04.10.2012 19:52
Coś na super kolację
Roksana1 04.10.2012 19:16
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak