Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bułeczki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek 1 pęczek
jajko 1 szt
majonez 6 łyżeczek
żółty ser 10 dkg
Kucharek SMAK WIOSNY
bułka pszenna 3 szt
wołowina 30 (gotowana)
suszone pomidory 10 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bułeczki faszerowane

Wołowinę pozostałą po ugotowaniu rosołu oddzielamy od kości i mielimy maszynką ze średnim sitkiem. Bułki przekrawamy na połówki, wydrążamy (nie naruszając skórki), miąższ mielimy razem z mięsem. Szczypiorek siekamy, pomidory kroimy w paseczki. Do miski wrzucamy mięso (zmielone z bułką), szczypiorek, pomidory, jajko oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy do momentu, aż masa będzie odstawać od ręki i naczynia. Masę mięsną dzielimy na 6 porcji. Każdą porcję formujemy tak, aby zmieściła się w miejsce wydrążonego miąższu. Na środek każdej połówki bułki kładziemy po łyżeczce majonezu, na nią − po plastrze żółtego sera.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy połówki bułek i zapiekamy w temperaturze 160 stopni (na środkowym poziomie piekarnika) przez około 15 − 20 minut (należy uważać, aby bułki się nie spaliły).
Dekorujemy ketchupem i kiełkami rzeżuchy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.03.2012 08:53
pyszne
Kate131 28.03.2012 08:53
pyszne
Yvonne 10.04.2011 13:57
a proszę bardzo :)
polly66 03.04.2011 10:35
ale ja bym chciała taką bułeczkę na śniadanie :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak