zapiekane bułeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 0,5 kg pieczarek

  • 2 duze cebule

  • 0,5 kostki margaryny

  • 30 dag kiełbasy

  • Przyprawa uniwersalna kucharek-, pieprz

    do smaku
  • 5 bułek

  • pomidor

  • papryka czerwona

  • przyprawa do zapiekanek

  • keczup pikantny

  • majonez tradycyjny

    do smaku
  • ser żółty

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę roztopić, dodać pokrojoną cebule , smażyć na złoto, dodać pokrojoną kiełbasę , dusić , dodać umyte i pokrojone pieczarki, podlać odrobiną wody, dodać przyprawy i dusić, do odparowania wody , bułki przekroić na pół ułożyć na formie rozłożyć na nich farsz, dać po plasterku pomidora, posypać startym żółtym serem i pokrojoną drobno papryką i posypać przyprawą do zapiekanek , włożyć do piekarnika i zapiekać przez 15 min. podawać z keczupem i majonezem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 22.03.2013 08:23
jakie fajne :-)
miki47 20.09.2012 12:55
mniam
Robert10 05.08.2012 12:30
smaczne
Magula 06.12.2011 10:26
mniam, pycha
gusia1000 28.01.2011 00:33
Niebo w gębie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat