Zapiekane brokuły z masłem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    2 szt
  • parówki cienkie

    4 szt
  • mozzarella

    2 szt
  • masło klarowane

    3 łyzki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowujemy wodę z odrobina soli , wkładamy do niej brokuła. Zagotowujemy ponownie. Wyciągamy brokuła i wkładamy do zimnej wody z kostkami lodu. Odcedzamy.

Parówki kroimy na kawałki, nadkrawamy z każdej strony. Wkładamy na chwilę na wrzątek , aby końcówki parówek utworzyły jakby kwiatki .

Ser kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wkładamy różyczki brokuła układamy kawałki parówek i plasterki sera. Całość solimy. Do masła klarowanego wyciskamy czosnek ,solimy do smaku. Mieszamy. Takim masełkiem polewamy zapiekankę . Wstawiamy do piekarnika w 180 stopniach , pieczemy ok 15 min. Podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 21.02.2015 15:35
lubię takie
marenka 21.02.2015 15:15
Fajny pomysł na pyszny posiłek;)
Wafelek2601 21.02.2015 14:51
Przepyszne.
Pyszota 21.02.2015 14:38
fajny przepis
Bernadeta1 21.02.2015 14:36
pyszna taka kolacyjka
Futka 21.02.2015 14:12
Przepyszna, kolorowa i bardzo pożywna propozycja :)
Ania67 21.02.2015 13:51
Ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat