Zapiekane awokado z kaszą jaglaną

Zapiekane awokado z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 sztuki
  • kasza jaglana

    0,5 szklanki
  • filet z kurczaka

    0,5 sztuki
  • suszone pomidory

    5-6 połówek, z oleju
  • olej

    2 łyżki spod pomidorów
  • natka pietruszki

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • sól

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane awokado z kaszą jaglaną foto
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Gotową studzimy (niekoniecznie całkiem).
Krok 2 - Zapiekane awokado z kaszą jaglaną foto
Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Następnie oprószamy go przyprawami i smażymy do miękkości. Suszone pomidory kroimy w paseczki.
Krok 3 - Zapiekane awokado z kaszą jaglaną foto
Do przestudzonej kaszy dodajemy przygotowane mięso, pomidory i natkę pietruszki. Całość mieszamy doprawiając do smaku i dodając olej spod pomidorów.
Krok 4 - Zapiekane awokado z kaszą jaglaną foto
Awokado przekrawamy na połowę i wyjmujemy z nich pestki. Naciętą część skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 5 - Zapiekane awokado z kaszą jaglaną foto
Tak przygotowane owoce napełniamy jaglanym farszem. Owoce przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 15 minut w 170°C.
Podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

06.12.2016 23:34
super przepis :)

ilka01

06.12.2016 22:09
super przepis :)

halina17

06.12.2016 20:56
Dobre awokado.

Edith85

06.12.2016 20:29
Wygląda wspaniałle

gusia1000

06.12.2016 15:26
Smacznie i kolorowo.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat