Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana rzepa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz
jajko 2
śmietana 0,5 szklanki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana rzepa

Rzepę pokrój w kostkę.Gotuj w osolonej wodzie 30 min.potem odparuj i zmiksuj.Bułkę tartą zalej śmietaną,wymieszaj i zostaw na 20 min.Potem wymieszaj z rzepą,jajkami,solą,pieprzem i gałką.Piekarnik rozgezej do 180 stopni.Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem,wyłóż masę,posyp kawałkami masła.Wstaw do pieca i piecz ok 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak