Zapiekana rzepa

Zapiekana rzepa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzepa

    1 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól i pieprz

  • jajko

    2
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzepę pokrój w kostkę.Gotuj w osolonej wodzie 30 min.potem odparuj i zmiksuj.Bułkę tartą zalej śmietaną,wymieszaj i zostaw na 20 min.Potem wymieszaj z rzepą,jajkami,solą,pieprzem i gałką.Piekarnik rozgezej do 180 stopni.Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem,wyłóż masę,posyp kawałkami masła.Wstaw do pieca i piecz ok 1 h.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat