Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana pierś z kurczaka z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fileta z kurczaka 50 dag
żółtego sera 30dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana pierś z kurczaka z porem

Filet z kurczaka myjemy i przecinamy tak jak na kotlety, układamy w żaroodpornym naczyniu.Mięso posypujemy solą,pieprzem,i przyprawą magi w
płynie.Na to układamy por pokrojony w kółeczka lekko solimy.Układamy kilka kleksików majonezu i na to posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku 180 stopniach ok 1godz.
Po upieczeniu możemy udekorować ketchupem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 07.09.2010 16:58
bardzo fajny przepis
buksiak12 07.09.2010 16:58
bardzo fajny przepis
Dorota71 07.09.2010 16:16
super sprawa
Dorota71 07.09.2010 16:16
super sprawa
Emilia22 07.09.2010 15:37
uwielbiam kurczaka
Emilia22 07.09.2010 15:37
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak