Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
ser żółty 10 sag
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać, wypłukać, pokroić dosyć drobno. Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i cebule podsmażyć na tłuszczu. Doprawić do smaku sola i pieprzem i poddusić jeszcze chwilę razem
Krok 1 - Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami foto
2
Pierś wypłukać, osuszyć, przekroić na płaty i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na tłuszczu z obu stron tylko żeby mięso się ścieło
Krok 2 - Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami foto
3
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Krok 3 - Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami foto
4
Przełożyć podsmażoną pierś na naczynia żaroodpornego. Na mięso wyłożyć pieczarki i posypać serem
Krok 4 - Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami foto
5
Piekarnik nagrzać do 250-300 stopni. Włożyć naczynie żaroodporne z mięsem do piekarnika. Zapiekać około 10 minut
Krok 5 - Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.12.2015 14:40
przepyszne jedzonko podano
jagoda5913 28.12.2015 12:31
fajny pomysł
matesko 28.12.2015 11:41
zdecydowanie lepsze danie od tradycyjnych kotletów
sliwka 28.12.2015 08:31
Pychotka;))
Wafelek2601 27.12.2015 22:56
Bardzo dobra
w mojej kuchni 27.12.2015 22:13
apetyczne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak