Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana papryka nadziewana kaszą jaglaną, soczewicą i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 2 szt
kasza jaglana 1 szklanka
szpinak świeży 200 g
soczewica zielona 3 łyżki
mozzarella w kulce 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
kolendra Prymat do smaku 1/3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana papryka nadziewana kaszą jaglaną, soczewicą i mozzarellą

umyte papryki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, podgotować w lekko osolonej wodzie przez 5-8 minut.Wyjąć z wrzątku, przełożyć na talerz.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić umyte liście szpinaku, podsmażyć, dodać kaszę jaglaną oraz soczewicę i ząbki czosnku. Całość podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku.

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.
Farszem z kaszy napełnić połówki papryk. Ułożyć na wierzchu podsmażony boczek, przykryc plastrem mozzarelli. Zapiekać w naczyniu ok.30 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 20.08.2015 16:16
Takie nadziewane papryczki bardzo lubię:)
Benita 20.08.2015 15:01
Uwielbiam zapiekaną paprykę.
Stenka 20.08.2015 14:29
smaczne danie
Aleksandra/Olcia 20.08.2015 14:08
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak