Zapiekana papryka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • ocet winny

  • natka pietruszki

  • oliwa

  • sól

  • papryka czerwona

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę zapiekamy w całości w 180 stopniach. Kiedy jej skórka zacznie robić sie brązowa przekłądamy do garnka, przykrywamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Usuwamy gniazda nasienne, obieramy ze skorki i kroimy na niewielkie kawałki. Doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat