Zapiekana papryka

Zapiekana papryka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • ocet winny

  • natka pietruszki

  • oliwa

  • sól

  • papryka czerwona

    8 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekana papryka

Paprykę zapiekamy w całości w 180 stopniach. Kiedy jej skórka zacznie robić sie brązowa przekłądamy do garnka, przykrywamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Usuwamy gniazda nasienne, obieramy ze skorki i kroimy na niewielkie kawałki. Doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat