Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
ocet winny
natka pietruszki
oliwa
sól
papryka czerwona 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana papryka

Paprykę zapiekamy w całości w 180 stopniach. Kiedy jej skórka zacznie robić sie brązowa przekłądamy do garnka, przykrywamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Usuwamy gniazda nasienne, obieramy ze skorki i kroimy na niewielkie kawałki. Doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak