Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mozzarella
250 g -
szynka wieprzowa
4 plastry -
pomidorki koktajlowe
8 sztuk -
ciabatta
1 -
masło
1 łyżeczka -
oliwa
1 łyżka -
sałata rzymska
1 -
szczypiorek
3 łodyżki -
ocet balsamiczny
1 łyżka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
2. Patelnię grillową lekko natłuszczamy oliwą i rozgrzewamy. Na taką kładziemy mozzarellę, liście sałaty i ciabatę. Smażymy wszystko krótko, ok. 2-3 minuty na każdą stronę. Potem dokładamy pomidorki koktajlowe, które grillujemy bardzo krótko. Całość serwujemy na 1 talerzu, posypujemy szczypiorem i skrapaimy octem balsamicznym. Można posolić i dodać pieprzu, choć to nie jest konieczne, bo danie samo w sobie jest bardzo aromatyczne.
Szynkę, którą użyłam była szynka szwarcwaldzka.![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się