Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kaszanka z kapustą i cebulą

5.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kaszanka z grilla, ale inaczej, bo zapiekana z kapustą kiszoną i boczkiem. Spróbujcie!

Składniki:

Składniki:

kaszanka 8 sztuk
kapusta kwaszona 1/2 kilogram
Bulion grzybowy 2 kostki
cebule 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
boczek wędzony 100 gramów
kminek 1 łyżeczka

Do smaku:

przyprawa KUCHAREK do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kaszanka z kapustą i cebulą

W garnku gotujemy 1l wody dodajemy pokrojoną kapustę, kostki bulionem grzybowym, kminek i gotujemy do miękkości.

Na patelni smażymy pokrojony boczek, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.

Następnie kapustę mieszamy z cebulą i boczkiem.

Na folii aluminiowej układamy kaszanki dodajemy kapustę dokładnie zawijamy i grillujemy z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak