Zapiekana kaszanka z podrobami z kapustą i cebulą

Zapiekana kaszanka z podrobami z kapustą i cebulą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kaszanka z grilla, ale inaczej, bo zapiekana z kapustą kiszoną i boczkiem. Spróbujcie!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kaszanka

    8 sztuk
  • kapusta kwaszona

    1/2 kilogram
  • Bulion grzybowy

    2 kostki
  • cebule

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • boczek wędzony

    100 gramów
  • kminek

    1 łyżeczka

Do smaku:

  • przyprawa KUCHAREK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku gotujemy 1l wody dodajemy pokrojoną kapustę, kostki bulionem grzybowym, kminek i gotujemy do miękkości.

Na patelni smażymy pokrojony boczek, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.

Następnie kapustę mieszamy z cebulą i boczkiem.

Na folii aluminiowej układamy kaszanki dodajemy kapustę dokładnie zawijamy i grillujemy z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat