Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kaszanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 4 szt.
cebula biała 4 szt.
papryka czerwona 0,5 szt.
papryka zielona 0,5 szt.
boczek wędzony 3 plastry
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kaszanka

Cebulę kroimy w plasterki, papryki i boczek w kostkę. Wszystko wsypujemy do naczynia (ja robiłam w ultra pro - w przypadku naczynia żaroodpornego dolwamy ciut oleju). Na wierzch układamy kaszanki. Przykrywamy i zapiekamy przez ok. pół godziny (aż cebula i papryka będą miękkie) w temp. 180 - 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak