Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANA KASZA JAGLANA
2.Polędwiczki umyć, osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawić na 15 minut.
3.Na rozgrzanej patelni z oliwą, obsmażać pokrojone w małe kawałki, polędwiczki.
Dodać rozmrożoną włoszczyznę,czosnek przetarty przez praskę, pokrojone pomidory, zalać szklanką wody.
4.Wysmarować naczynie żaroodporne. Na spód naczynia wyłożyć, warstwę kaszy.
5.Na kaszę wyłożyć podpieczone mięsko z warzywami(3/4 tego co mamy na patelni) następnie warstwę kaszy.
6.Na wierzch kaszy wyłożyć resztę warzyw.
7.Roztopić masło, polać, posypać tartym serem.
8.Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 20-30 minut.