zapiekana karkówka z czerwoną kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 główka
  • przyprawa kucharek uniwersalna

  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę umyć pokroić na plastry ok.1cm.lekko rozbić dłonią oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego o Kucharkiem z obu stron i na chwilę odstawić.Kapustę czerwoną oczyścić przekroić na cztery części usunąć głąb i kroić w paski 0,5cm opłukać i osuszyć a następnie wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego cienką warstwę na kapuście układać plaster karkówki na przemian z kapustą czerwoną i tak aż do wyczerpania się składników jak zostanie kapusta to obłożyć nią po brzegach karkówkę posypać po wierzchu Kucharkiem przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na 180st.ok.2godzin.Przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby odparował sos a karkówka się zrumieniła.Podawać na ciepło jak i również na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 09.11.2015 17:15
mój mąż byłby fanem tego dania:)
Łucja1 09.11.2015 09:52
ciekawy pomysł na drugie danie
Izabela28 08.05.2015 13:14
pychotka, idealna propozycja na obiad:)
IwonaKa 06.02.2015 17:06
obiadek w sam raz dla mnie,pycha
kate.500 24.12.2014 10:21
pysznie miesko
Maridka19 09.12.2014 11:17
wygląda bardzo smacznie :)
Margo1 25.05.2014 23:22
lubię taką zapiekankę
erym 28.04.2014 22:18
cos dla facetow
Motorek 30.01.2013 08:36
fajny pomysł na smaczny obiad
Justyna/Dzastus 30.07.2012 21:00
super karkóweczka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat