Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana karkówka z czerwoną kapustą

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
przyprawa kucharek uniwersalna
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana karkówka z czerwoną kapustą

1. Karkówkę umyć, pokroić na plastry ok. 1cm. Lekko rozbić dłonią, oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego i Kucharkiem z obu stron. Na chwilę odstawić.

2. Kapustę czerwoną oczyścić przekroić na cztery części, usunąć głąb i kroić w paski 0,5 cm. Opłukać i osuszyć, a następnie wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego cienką warstwę. Na kapuście układać plaster karkówki na przemian z kapustą czerwoną i tak aż do wyczerpania się składników. Jak zostanie kapusta to obłożyć nią po brzegach karkówkę.

3. Posypać po wierzchu Kucharkiem, przykryć pokrywką i wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 2 godziny. Przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę, aby odparował sos, a karkówka się zrumieniła.

Tak przygotowane danie można podawać na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 09.11.2015 17:15
mój mąż byłby fanem tego dania:)
Łucja1 09.11.2015 09:52
ciekawy pomysł na drugie danie
Izabela28 08.05.2015 13:14
pychotka, idealna propozycja na obiad:)
IwonaKa 06.02.2015 17:06
obiadek w sam raz dla mnie,pycha
kate.500 24.12.2014 10:21
pysznie miesko
Maridka19 09.12.2014 11:17
wygląda bardzo smacznie :)
Margo1 25.05.2014 23:22
lubię taką zapiekankę
erym 28.04.2014 22:18
cos dla facetow
Motorek 30.01.2013 08:36
fajny pomysł na smaczny obiad
Justyna/Dzastus 30.07.2012 21:00
super karkóweczka.
MAR3STA 11.07.2012 19:57
smaczna
Rafał10 10.07.2012 09:50
przepyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak