Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana Karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 przyprawa
karkówka 1.5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana Karkówka

Wszystko wymieszac i gorącym zalać mięso.
Karkówkę pokroić w plastry, posypac przyprawą i wstawic na godzinę do lodówki.
Potem mięso obtoczyć w mące i obsmażyc. Pieczarki zeszklić z cebulą, doprawic.
Mięso podzielic na połowe i ułożyć warstwami: karkówka i na nia pieczarki..powtórzyc.
Potem zalac zalewa i piec do zagotowania ok 1.5 godz

PRZEPIS NA ZALEWE:
4 łyzki
8 lyzek cukru
-II- octu
4łyzki koncentratu
3/4 wody


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 23.02.2014 20:59
paluszki lizać karkówka
SmacznaPyza 23.01.2014 22:18
coś źle poprzepisywałaś i ani ładu ani składu ....
Milena100 23.01.2014 21:26
Apetyczna i smaczna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak