Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana faszerowana bułeczka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka grahamka 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1/5 sztuki
szynka 2 plasterki
pieczarki 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
kiełki 1 garść
mozzarella 3 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana faszerowana bułeczka

Włączamy piekarnik na 180°C, aby się nagrzał.

Odcinamy czubek bułki i wyjmujemy jej zawartość.
Do wydrylowanej bułki wsypujemy zioła.

Następnie przygotowujemy składniki, którymi chcemy nafaszerować naszą bułkę.

W moim przypadku uzupełniam kawałkami szynki, kilkoma krążkami cebuli, pieczarkami, papryką. Można również dodać troszkę sera żółtego, jak również wszystko na co tylko macie ochotę.

Wypełnioną bułkę zalewamy jajkiem. Najlepiej od razu oddzielić żółtko od białka. Pierwsze wlać żółtko na środek, a następnie uzupełnić białkiem.
Posypujemy jajko szczyptą soli i opcjonalnie można ułożyć jeszcze kilka kawałków sera żółtego.

Przygotowaną bułeczkę wkładamy do piekarnika na ok. 20 min.
W moim przypadku po wyciągnięciu z pieca układam jeszcze kiełki rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.07.2014 17:04
Dobre na śniadanko :)))
halina17 01.07.2014 11:29
Dobra bułka.
poczujsmaki 01.07.2014 10:57
jak dla mnie idealny pomysł na niedzielne śniadanie :) a dodatkowo można użyć ulubionych składników :)
dodi 01.07.2014 10:36
jaka apetyczna
pajbek 01.07.2014 10:17
Pyszne to jedzonko :-)
Barbara13 01.07.2014 10:14
ciekawa propozycja na coś smacznego
gosia1988 01.07.2014 09:48
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak