Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana fasolka szparagowa w boczku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 g , żółta
boczek parzony 5 cienkich plastrów
masło 82%
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól
cukier

Porada

Tak przygotowana fasolka świetnie nadaje się jako zimna przystawka lub ciepła kolacja podana na liściu sałaty z dodatkiem świeżych kawałków pomidora.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana fasolka szparagowa w boczku

Kroki postępowania

1
Z fasolki poodcinać końce , umyć , ugotować na pół miękko w wodzie z solą i cukrem.
Krok 1 - Zapiekana fasolka szparagowa w boczku foto
2
Plastry boczku rozłożyć , na brzeg każdego kłaść 4-5 strączków fasolki. Zwinąć w rulon.
Krok 2 - Zapiekana fasolka szparagowa w boczku foto
3
Do naczynia żaroodpornego/blaszki położyć wiórki masła , oraz zawiniętą w boczek fasolkę. Boczek oprószyć przyprawą do dań z wieprzowiny.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180st. ( do momentu aż boczek stanie się chrupiący a fasolka lekko zwiędnie)
Krok 3 - Zapiekana fasolka szparagowa w boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.12.2015 10:06
pyszne danie do zjedzenia
SzczyptaChili 29.12.2015 15:37
Dziękuję :)
Poison1988 29.12.2015 08:18
smakowite połączenie :)
2milutka 28.12.2015 16:13
Ale bym schrupała taką !
Jadwiga/Jaga85 28.12.2015 16:12
Super wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak