Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
cebula 3 szt.
jajko 3 szt.
ser żółty 35 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3.5 szkl.
olej 2 szkl.
tłuszcz do posmarowania blachy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię obieramy ze skórki,myjemy i ścieramy na jarzynówce(jeśli cukinia w środku po przekrojeniu posiada ziarnka trzeba je usunąć i cukinię zetrzeć bez nich).Następnie ścieramy cebulę na dowolnych oczkach od tartki i dodajemy do cukinii.
Krok 1 - zapiekana cukinia foto
2
Do cukinii dodajemy starty ser i jajka.
Krok 2 - zapiekana cukinia foto
3
Dodajemy olej i bulkę tartą,przyprawiamy do smaku.Dokładnie mieszamy.Uzyskaną masę przekładamy do blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około jedną godzinę.
Krok 3 - zapiekana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.06.2013 13:29
ciekawy pomysl na cukinie :)
TEtalicha 17.05.2013 16:43
pasztecik mniam
RenataZ-et 11.11.2012 09:50
bardzo mi się podoba
kamyk 23.10.2012 08:08
pyszota
kasiek 13.10.2012 21:09
cukinia w tym roku bije wszystko :)
Beata61 13.10.2012 10:26
ciekawy pomysł :)
Andysz 13.10.2012 09:33
pycha;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak