Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana brzoskwinia pod bezową pierzynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
margaryna 75 gram
jajko 2 sztuki
brzoskwinie w puszce 5 sztuk
żurawina 15 sztuk
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana brzoskwinia pod bezową pierzynką

Kroki postępowania

1
przepis na 5 deserów.
ciasto kruche:
mikserem ucieram margarynę (temp. pokojowa) z mąką ,stopniowo dodaję żółtka ( białka zostawiam do bezy),miksuję do połączenia się składników.
Krok 1 - zapiekana brzoskwinia  pod bezową pierzynką foto
2
ciasto rozwałkowuję i wykrawam okrągły placek który umieszczam w kokilce na ciasto układam brzoskwinię odsączoną z syropu
Krok 2 - zapiekana brzoskwinia  pod bezową pierzynką foto
3
na brzoskwinię kładę po 2-3 suszone żurawiny
Krok 3 - zapiekana brzoskwinia  pod bezową pierzynką foto
4
białka ubijam na sztywno i dodaję 6 łyżek cukru.
przygotowaną pierzynką przykrywam brzoskwinię i do piekarnika na 15 minut w temp.170 ,później zmniejszam temp.do 100 stopni na 15 minut ,aby beza się wysuszyła.
polecam na ciepło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


SMACZNEGO !!!
Krok 4 - zapiekana brzoskwinia  pod bezową pierzynką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolie 05.01.2014 20:16
mmm, super się prezentuje!
Olga_SK 05.01.2014 18:58
Oj zjadłabym taki deserek dziś :)
Romanowka 05.01.2014 17:37
Pyszna propozycja!
patryska76 05.01.2014 17:28
Przepyszny deser! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak