Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana brukselka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 30 dag
keczup do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
brukselka 2 mrożona

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana brukselka

Brukselkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w większą kostkę, podsmażamy na patelni dodając odrobinę pieprzu i oregano. Gdy kiełbaska się podsmaży, łączymy ją z odcedzoną brukselką. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy keczupem i zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut w temp. 180*C. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 19.08.2011 22:31
dobre
Jastinka 28.04.2011 10:21
świetne
traktorek 26.02.2011 22:45
świetnie wygląda i smakuje
Krystyna32 25.02.2011 00:42
ale super przepis
Haneczka1 22.02.2011 21:55
uwielbiam :)
nikusonka 14.02.2011 23:19
dokładnie świetnie wygląda, ciekawe jak smakuje...
RenataZ-et 14.02.2011 10:49
Świetnie wygląda
MAŁY 10.02.2011 15:10
dobre
wolochski 26.01.2011 19:55
super
kanu83 24.01.2011 14:15
Fajny przepisik
ewelinapac 06.01.2011 09:13
świetny pomysł
MAŁY 01.01.2011 10:17
fajne
klaudusia198888 25.12.2010 21:29
pysznie to wyglada
IlonaAlbertos 02.12.2010 14:01
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak