Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana biała kiełbasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2
ząbki czosnku 5
smalec 1 łyżka
biała kiełbasa 1 surowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana biała kiełbasa

Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem ,układamy w nim ciasno kiełbasę .Cebule obieramy i kroimy w krążki .Czosnek obieramy i układamy wraz z cebulą na kiełbasie.Nagrzewamy piekarnik do 200* C i pieczemy przez 1 godzinę co jakiś czas przekłuwamy osłonkę kiełbasy by tłuszcz swobodnie odpłynął .Najlepiej smakuje z sosami majonezowymi i buraczkami z chrzanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.12.2013 09:25
pyszna kiełbasa
misia53 01.10.2013 10:47
bardzo smaczna ,Wielkanoc mi przypomina
FAFIK 05.09.2011 14:20
Smaczne i pożywne!
barbara11561 14.08.2011 10:40
Bardzo smaczna
ben-ka 02.12.2010 09:08
Tak samo robię jak i Ty.
edyta44 01.12.2010 17:59
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak