Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapieczona wędzona makrela

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzona makrela 1
pomidor 1
żółty ser starty 50 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapieczona wędzona makrela

Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
Usuń skórę i duże ości z filetu z makreli i podziel na 2.
Ułóż makrelę na blasze wyłożonej pergaminem.
Pokrój pomidora w plastry i rozłóż go na filetach z makreli, oprósz solą i pieprzem. Posyp serem tartym i ewentualnie skrop oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku przez około 5 minut do rozpuszczenia się sera.
Podaj z sałatką ziemniaczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 07.08.2013 08:43
super przepis
Bernadeta1 14.07.2013 12:13
nigdy nie jadlam tak przygotowanej makreli
Marta11 05.07.2013 20:15
pyszna makrela

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak