Zapieczona wędzona makrela

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    1
  • pomidor

    1
  • żółty ser starty

    50 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
Usuń skórę i duże ości z filetu z makreli i podziel na 2.
Ułóż makrelę na blasze wyłożonej pergaminem.
Pokrój pomidora w plastry i rozłóż go na filetach z makreli, oprósz solą i pieprzem. Posyp serem tartym i ewentualnie skrop oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku przez około 5 minut do rozpuszczenia się sera.
Podaj z sałatką ziemniaczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 07.08.2013 08:43
super przepis
Bernadeta1 14.07.2013 12:13
nigdy nie jadlam tak przygotowanej makreli
Marta11 05.07.2013 20:15
pyszna makrela

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat