Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zamarynowane kotleciki mielone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
pieprz do smaku
jajko 1 mała sztuka
cebula 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
marynata
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sos sojowy ciemny 3 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zamarynowane kotleciki mielone

Kroki postępowania

1
Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, pieprz, przyprawę w płynie i bułkę tartą.
Krok 1 - Zamarynowane kotleciki mielone foto
2
Dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować niezbyt duże kotleciki.
Krok 2 - Zamarynowane kotleciki mielone foto
3
Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, zioła, sos sojowy i przyprawę do mięs. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Zamarynowane kotleciki mielone foto
4
Każdy kotlecik dokładnie posmarować marynatą, ułożyć na talerzu. Talerz z kotlecikami w marynacie przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Krok 4 - Zamarynowane kotleciki mielone foto
5
Po tym czasie zamarynowane kotleciki kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5 - Zamarynowane kotleciki mielone foto
6
Smażyć na małym ogniu, na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Zamarynowane kotleciki mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.05.2013 23:18
Takich jeszcze nie jadłam. Musiały być pyszne.
Botwinka 20.11.2012 14:55
super
medi 20.11.2012 13:47
Pomysłowy i ciekawy przepis ,muszę wypróbować,super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak