Zalewajka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    7-8 szt
  • ziemniaki

    ok 8 szt
  • cebula

    1 szt
  • wędlina

    ok. 20 dag
  • śmietana kwaśna

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą nastawić do gotowania. Posolić. Pieczarki opłukać pokroić dodać do ziemniaków. Cebulę pokroić, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z pokrojoną wędliną. Gotować do miękkości. Zagęścić mąką. Doprawić do smaku. Na koniec dodać śmietanę. Można dodać już na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 01.02.2013 16:00
mniam, ale za mną chodzi jakaś zupka :)
Zdzisław 01.02.2013 14:43
szybka,dobra zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat