Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7-8 szt
ziemniaki ok 8 szt
cebula 1 szt
wędlina ok. 20 dag
śmietana kwaśna
mąka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka z pieczarkami

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą nastawić do gotowania. Posolić. Pieczarki opłukać pokroić dodać do ziemniaków. Cebulę pokroić, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z pokrojoną wędliną. Gotować do miękkości. Zagęścić mąką. Doprawić do smaku. Na koniec dodać śmietanę. Można dodać już na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak