Zalewajka z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3-4 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
  • przyprawa do potraw

    1 szczypta
  • śmietana 30%

    250 ml
  • żurek

    250 ml
  • kacze udko

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • kiełbasa wiejska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaczki oskrobałam umyłam i pokroiłam w kostkę. Do garnka włożyłam kacze udko i zalałam wodą. Gdy woda zaczęła wrzeć, dodałam przyprawy do smaku. Widelcem sprawdziłam czy mięso się ugotowało- było miękkie, dorzuciłam ziemniaki oraz kiełbasę pokrojoną w plastry. Gotowałam do miękkości . Zaprawiłam żurkiem.Na koniec wlałam śmietanę. Osobno ugotowałam jajko na twardo i pokroiłam na talerz.Wlałam zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat