Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZALEWAJKA Z GRZYBAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 2 duże garści mrożonych, wcześniej obgotowane
ziemniaki 8 średnich
kiełbasa kawałek
cebula mała
masło łyżka
Barszcz biały
majeranek
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3
ząbki czosnku 1 szt.
śmietana 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZALEWAJKA Z GRZYBAMI

Grzyby rozmrażam.
Ziemniaki kroję w kostkę, zalewam około 1 litrem wody. Gotuję z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych około 20 minut.
W międzyczasie podsmażam na maśle drobno posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Do ziemniaków dodaję pokrojone grzyby, gotuję kolejne 5 minut.
Do zupy stopniowo dodaję barszcz (uważać, aby nie dodać za dużo, wtedy zupa będzie zbyt kwaśna).
Następnie dodaję podsmażoną kiełbasę, posiekany czosnek oraz majeranek, chwilę gotuję.
Na koniec wlewam wcześniej zahartowaną śmietanę, w razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak